Back to All Events

Studio Sessie: STROOM + Maarten Dillen expo

  • Jeroen Gijselinckx Morckhovenlei 17 Borgerhout België (map)

—— STROOM ——

STROOM is een onderdeel van Collectief Ablatief. 
Het was de zomer van 2017. Ine heeft woorden, Sebastiaan muziek. Beiden hebben ze dezelfde droom. Van een droom komt een muziekvertelling, van een muziekvertelling een collectief. Daan komt erbij als zakelijk leider, Jasper wordt grafisch huisvormgever. Een duo groeit uit tot een broederschap van gedreven mensen met een gedeelde visie voor de toekomst. Een toekomst van meer bewustzijn, kwetsbaarheid, en hartstocht.

De muziek die voor de voorstelling PUZZEL MIJ gemaakt is (deze voorstelling ging in augustus 2018 in première gegaan bij MoMeNT in Tongeren onder coaching van Peter De Graef), is nu in een nieuw jasje gestoken. In een singer-songwriters jasje, waarin Sebastiaan Simoens naast zijn Engelstalig soloproject, Somebody Called Me Sebastiaan, nu met de teksten van Ine in het Nederlands aan het werk gaat.

STROOM is zalven en slaan. 
Soms lieflijk wiegend en slingerend, dan weer een sjot onder uw gat.
STROOM neemt je mee, hoog in de lucht. 
Toont ons de kleinheid maar ook de pracht.
STROOM laat je binnenkijken, naar de kleinste radertjes. 
Je ziet ze misschien amper, maar zonder hen draait alles vierkant.
STROOM pakt je vast en trekt je binnen. 
En gaat onverbiddelijk voort.

Laat je meevoering op de op zachte golven van de Sebastiaans warme stem die de mooie woorden van Ine vertaald in muziek!

Dit is een primeur voor het nieuwe project van Collectief Ablatief, dus wij zijn extra enthousiast!

www.collectiefablatief.be

—— MAARTEN DILLEN ——

Naast muziek hebben we nog eens jong talent aangesproken om onze studio aan te kleden. Deze keer met schilderkunst en zeefdruk.

Maarten studeerde Beeldende Kunsten in AKV Sint-Joost in Nederland. Hij begon met schilderkunst en daarna verdiepte hij zich in zeefdruk onder invloed van fotografie. Hij wou meer controle over hoe hij zijn beelden zou printen en wilde niet te ver afwijken van de schilderkunst. Daarom koos hij textielzeefdruk boven grafische zeefdruk.

Nu legt hij zich vooral toe op schilderkunst en zeefdruk. De combinatie resulteert in 2D en 3D werken. Hij wordt gefascineerd door thema’s zoals kosmos, micro organismes en de onderwaterwereld. Met andere woorden: al wat we niet echt kunnen zien geeft hij weer in zijn werken. Hij wil vooral de schoonheid van het fantaseren rond ongrijpbare thema’s tonen.

www.maartendillen.com

Maarten Dillen_13_web.jpg

INSCHRIJVEN

Name *
Name